Tržnica - trebuh mesta

11.05.2017 - 10.09.2017

Obisk tržnice je del našega vsakdana. Kupujemo sveže sadje in zelenjavo, meso in ribe, jajca, sir in mleko. Izmenjujemo si recepte, iščemo nasvete, se pogovarjamo o vremenu, politični in gospodarski situaciji ali včerajšnji televizijski oddaji. Tržnice imajo torej več pomenov - od družbenega do gospodarskega in turističnega. To so prostori komunikacije, družabnosti, tu poteka večplastna interakcija med kupci, prodajalci ali zgolj opazovalci.

Kako so prebivalci Gornjega Posočja prodajali svoje izdelke in pridelke takrat, ko tržnic pri nas še ni bilo in sta bila najbližja trga v Gorici in Čedadu? Na kakšen način in kje kupujemo nujno potrebna živila danes, ko je v trendu tako imenovana "zdrava prehrana", obenem pa živimo v času globaliziranega trga in velikih trgovskih centrov?

O tem in o različnih oblikah trgovanja na našem območju pripoveduje slovenski del muzejske razstave, ki sta jo pripravila Etnografski muzej Istre / Museo Etnografico dell'Istria iz Pazina in Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka v sodelovanju s Tolminskim muzejem.

 

Virtualna predstavitev razstave
http://www.tol-muzej.si/vr/TolminskiMuzej_2017/index.html#node15http://www.tol-muzej.si/vr/TolminskiMuzej_2017/index.html#node15

 

Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1.1., 1.11. in 25.12.
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS