Mednarodni dan muzejev

Moč muzejev

Plakat Tolminskega muzeja

18. maj je že od leta 1977 praznik muzejev. Praznovanju Mednarodnega dneva muzejev se že več let pridružujemo tudi v Tolminskem muzeju in na ta dan obiskovalcem ponujamo brezplačen ogled naših zbirk. Naše tokratno praznovanje bo seglo tudi na drugo stran državne meje, saj 19. maja odpiramo razstavo Seniki med Kobaridom in Tolminom v Špetru v Beneški Sloveniji. Aktivno pa sodelujemo še v skupni akciji slovenskih muzejev, v kateri letos pod geslom "Moč muzejev" pripravljamo dvotedensko razstavo plakatov na prostem, ki bo na ogled v Ljubljani.

Ker letos obeležujemo Plečnikovo leto, smo se v Tolminskem muzeju odločili, da za razstavo pripravimo plakat s predstavitvijo manj znane Plečnikove mojstrovine, slikovite cerkve Marijinega obiskanja na Ponikvah na Šentviški planoti. Več o cerkvi, ki jo je vsekakor vredno obiskati, najdete na tej povezavi. Razstavo plakatov, s katerimi slovenski muzeji vabimo k ogledu naših znamenitosti, pa si lahko virtualno ogledate tukaj.

Priporočila ob obisku muzeja
V muzeju se trudimo, da vam obisk pri nas ostane v spominu kot prijetno doživetje. Da bo za vse tudi varen, vas prosimo, da spoštujete tukaj navedena priporočila.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra ter ob sobotah, nedeljah in praznikih v decembru in januarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
Facebook
Youtube
RSS