Tolminski muzej z vami že 70 let

Tolminski muzej - 70 let

Tolminski muzej v različnih organizacijskih oblikah že 70 let skrbi za premično ter nesnovno dediščino Gornjega Posočja in je obenem najstarejša muzejska ustanova na Goriškem. Od leta 2000, odkar deluje pod nazivom Tolminski muzej, je posoški prostor zaznamoval s stalnimi razstavami v Tolminu, Podbrdu, na Grahovem ob Bači, Ponikvah, v Kobaridu, Breginju, Podbeli, Potokih, Krnu in Bovcu. Poskrbel je za posebno muzejsko predstavitev arheološke dediščine na Mostu na Soči ter ureditev domačije pisatelja Cirila Kosmača na Slapu ob Idrijci in rojstne hiše pesnika Simona Gregorčiča na Vrsnem. Poleg stalnih in občasnih razstav, s katerimi gostuje in se odmevno predstavlja po Sloveniji in tujini, muzej vsako leto organizira in koordinira številne kulturne dogodke.


Kljub pandemiji nadaljujemo naše zastavljeno delo. To je trenutno vidno zgolj na spletu, ko se bo življenje ponovno vrnilo na običajne tirnice, pa upamo, da se ponovno vidimo tudi v našem muzeju. Za prihodnje mesece namreč načrtujemo več različnih muzejskih dogodkov ter pripravljamo tri lastne muzejske razstave:

- POSOŠKA DEDIŠČINA NA ULICI, razstava muzejskih predmetov na ulicah Bovca, Kobarida in Tolmina

- PRVE POSOŠKE TOVARNE, predstavitev industrializacije Gornjega Posočja

- GRADCA IZPOD KRNA, arheološka predstavitev podkrnskega območja

 

 

 

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili poseben izbor predmetov, razstav in drugih vsebin, s katerimi želimo predstaviti kulturno bogastvo, ki ga hranimo ter vam olajšati dneve samoizolacije.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
FacebookRSS