Arheološka izkopavanja na Kozlovem robu

Pod zemljo se skrivajo zanimive stvari.

Na gradu Kozlov rob so v začetku julija arheologi Skupine Stik in Tolminskega muzeja pod strokovnim nadzorom novogoriške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije pričeli z arheološkimi raziskavami. Izkopavanja se izvajajo v sklopu evropskega projekta Merlin CV, katerega partner je tudi Občina Tolmin in s katerim je Tolmin vključen v čezmejno povezovalno pot gradov in dvorcev v Benečiji, Furlaniji-Julijski krajini, Istri, na Krasu in v Pivški kotlini.

Z arheološko metodo bo na gradu Kozlov rob raziskano območje severnega medzidja, tudi z namenom predvidene sanacije in delne rekonstrukcije severnega grajskega zidu. V preteklih tednih so arheologi v poznosrednjeveških in zgodnjenovoveških plasteh že odkrili najdbe iz zadnje faze poselitve gradu, med drugim odlomke keramičnega posodja in drobne predmete vsakdanje rabe kot npr. železne škarje, nož, dva bronasta novca in bronasto buciko, pa tudi veliko količino živalskih kosti.  

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Lahko pa seveda muzej tudi obiščete. Za čas epidemije sicer veljajo posebni pogoji obiska, zato vas prosimo, da se držite tukaj navedenih priporočil.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra ter ob sobotah, nedeljah in praznikih v decembru in januarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookYoutubeRSS