Jana Dolenc: Slike

Pregledna razstava ob 30-letnici delovanja
23.10.2014 - 30.11.2014

Iz teme v svetlobo, 2014, akril na platnu, 100 x 120 cm

Jana Dolenc, akademska slikarka rojena leta 1964, je po opravljeni maturi na gimnaziji v Tolminu nadaljevala študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, ki ga je leta 1988 pod mentorstvom prof. Metke Kraševec tudi uspešno zaključila.

Po opravljeni diplomi se je vrnila v domači Tolmin kjer je od 1989. do 1993. leta delovala kot samostojna kulturna delavka in učiteljica likovnega pouka na tamkajšnji osnovni šoli. V tem času se je kot mentorica in vodja likovnih tečajev aktivno vključila tudi v delo slikarjev amaterjev Tolminske, s katerimi je sodelovala in razstavljala že v času študija.

Po poroki (1993) se je preselila na Nizozemsko, kjer je nadaljevala s slikanjem in pogosto razstavljala, obenem pa še vedno sodelovala tudi pri različnih slovenskih projektih. V času desetletnega bivanja na Nizozemskem je namreč ilustrirala številna slovenska knjižna dela,  za različne naročnike pa je izdelala tudi več slik na steklo in drugih stenskih poslikav.

Od leta 2003 z družino ponovno živi v Sloveniji, v vasi Kamno pri Kobaridu. Je aktivna članica Društva likovnih umetnikov Severne Primorske, poleg slikanja in izdelave ilustracij pa se udejstvuje tudi kot mentorica domačega Društva likovnih umetnikov Tolmin, od leta 2009 dalje pa tudi Likovne sekcije iz Renč.

Njeno slikarsko pot zaznamujejo trije obsežnejši cikli (Voda in kamen, Glasba v gibu in glasbi ter Odstiranja) ter številne ilustracije in druga naročena dela, vezana predvsem na lokalno zgodovino in oblačilno kulturo, s katero se je, v sodelovanju z etnologinjo Marijo Makarovičevo, še posebej ukvarjala.

www.janadolenc.com

Katalog razstave
Jana Dolenc
Odprtje razstave 23. 10. 2014
Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS