Jubilejna razstava Društva slikarjev amaterjev Tolmin ob 35 letnici delovanja

Razstava slik
27.03.2009 - 16.04.2009

Kulturno društvo slikarjev amaterjev Tolmin v letu 2009 obeležuje 35 letnico delovanja in združuje 54 likovnih ustvarjalcev različnih poklicev in starosti, ki prihajajo iz občin Tolmin, Kobarid, Kanal ob Soči, Cerkno, Miren – Kostanjevica, Nova Gorica in Brda. Njegovo delovanje temelji na razvijanju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti s spodbujanjem kulturne ustvarjalnosti, kulturno vzgojo in izobraževanjem, posredovanjem in varovanjem kulturnih vrednot.

Dosedanje strokovno vodstvo so v društvu med številnimi mentorji opravljali akademski slikarji: Matjaž Šmidt, Franc Golob, Boris Y. Božič, Lucijan Lavrenčič in Jana Dolenc.

Društvo vrsto let uspešno sodeluje z občinama Vicchio in Coseano v Italiji, kjer vsakoletno sodeluje na mednarodnem likovnem ex-temporu, na katerem članice in člani društva prejemajo številna mednarodna priznanja in nagrade. Skozi vsa leta delovanja so tako v okviru društva letno organizirane tematske in pregledne razstave, likovne delavnice, kolonije in srečanja, s katerimi se društvo predstavlja v Občini Tolmin in v drugih krajih Slovenije in zamejstva.

Razstavljavci: Vera Kofol, Darja Gruntar, Vinko Peternelj, Ana Kragelj, Lidija Gruntar, Ida Kocjančič, Rado Fon, Anamarija Samec, Silvo Jelinčič, Dea Volarič, Marko Torkar, Zdravka Komic, Nada Zuza, Mirjam Perovič, Mirela Faganel, Borut Školaris, Metka Lipušček, Dušica Štendler, Gregor Maver, Jadranka Ferjančič, Marija Sivec, Ingrid Černe, Vera Gruber, Monika Lazar, Jurij Kovačič, Peter Juren, Danica Kravanja, Marko Magajne, Damjan Šturm in Janez Kavčič.

Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS