Likovna kolonija Most na Soči 2005/2006

Razstava slik
09.03.2007 - 20.04.2007

DARINKA BERGINC
Rojena je na Srpenici, vendar že več let živi na Švedskem. Zelo pogosto se vrača v svoj rojstni kraj ob Soči, kjer jo navdihujejo predvsem motivi narave, cvetja in živali. Slika v olju. Udeležila se je več likovnih kolonij v Sloveniji, trikrat tudi na Mostu na Soči. Imela je samostojne in skupinske razstave na Švedskem, v Franciji in v Sloveniji.
 
     
NADA DOBNIK
Je iz BiH (Tuzla) in je večkratna udeleženka likovne kolonije na Mostu na Soči. Najpogosteje slika kamen in ruj, na Mostu na Soči pa jo navdihujejo predvsem vode in njihova značilna barva. Njena tehnika je olje na platnu. S številnimi samostojnimi in kolektivnimi razstavami se je predstavljala v Sloveniji, Hrvaški, Madžarski in BiH.
 
     
JANA DOLENC
Je akademska slikarka, rojena v Tolminu, danes živi in ustvarja na Kamnem. Pred svojim odhodom na Nizozemsko, kjer je živela in delovala deset let, je bila znana predvsem po slikah okoliških voda. Veliko je razstavljala skupinsko in samostojno, nazadnje s ciklom na temo glasbe. Leta 2005 je bila udeleženka slikarske kolonije na Mostu na Soči, leto kasneje pa njen umetniški vodja.
 
     
MARIJA DONADIČ
Živi na Hrvaškem (Reka). Leta 2006 se je prvič udeležila likovne kolonije na Mostu na Soči. Slikarstvu se bolj intenzivno posveča, od kar je v pokoju. Je članica likovnega društva na Reki, v okviru katerega tudi razstavlja in obiskuje likovne delavnice. Motivi, ki jih je predstavila na Mostu na Soči, odražajo harmonijo, ki zaznamuje avtorico tudi osebno.
 
     
DUŠAN GERLICA
Kipar in rezbar Dušan Gerlica že več kot deset let živi v Gorenji Trebuši in ustvarja in razstavlja zlasti na Tolminskem, pa tudi drugod v Sloveniji in v tujini. Leta 2006 je na Mostu na Soči odprl galerijo Bogatina. Njegove podobe iz lesa izvirno povzemajo oblike in materiale iz narave in na poseben način predstavljajo bogastvo posoške krajine.
 
     
STANKA GOLOB
Je domačinka z Grahovega ob Bači, ki se s slikarstvom ukvarja od 1981. leta. Svoje slikarsko znanje je izpopolnila z obiskovanjem številnih tečajev risanja in slikanja in vzporedno s tem pripravila več kot 50 samostojnih razstav in prejela tudi številne nagrade in priznanja. Znana je zlasti po specifični slikarski tehniki slikanja s peskom, ki jo je sama razvijala. S peskom slovenskih rek in potokov v različnih barvnih odtenkih ustvarja pretanjeno barvno in tonsko niansiranje, s katerim dosega lirska razpoloženja krajin, pa tudi duhovno izraznost abstraktnih vsebin.
 
     
ELI HAFNER
Je hči slovenskih staršev, rojena v Argentini, kjer tudi živi. Ima argentinsko in slovensko državljanstvo in je članica likovnikov tako v Mendozi kot v Ljubljani. Slika predvsem z oljem na platno. Rada slika na les starih sodov. Njena posebnost je, da sliko dodela s šivankino konico.
 
     
IRENA HRIBAR SCHMIDT
Je slovenskega porekla, živela in slikala pa je v različnih deželah, kar je moč zaznati tudi v njenih slikah. Uporablja različne in pogosto mešane tehnike. Leta 2006 se je prvič udeležila likovne kolonije na Mostu na Soči, kjer je v akrilu upodobila Sočo in svoje razmišljanje ob njej.
 
     
STEPHANIE JAKOVAC
Zivi v Avstraliji, kjer se ukvarja s slikanjem in poučuje likovni pouk na srednji in višji šoli. Njene slike v olju odražajo dvojno domovino: Slovenijo in Avstralijo; v obeh tudi redno razstavlja.
 
     
BORKA JOKIČ
Je učiteljica likovnega pouka in članica likovnega društva v Tuzli. Leta 2006 se je prvič udeležila likovne kolonije na Mostu na Soči. Figuro, svojo priljubljeno temo je povezala z impresijo narave v okolici Mosta na Soči in na platno z ekspresivno potezo prenesla doživljanje atmosfere ob okoliških vodah. Naredila je tudi portrete večine udeležencev likovne kolonije 2006 na Mostu na Soči.
 
     
ZORAN KARMELIČ
Je rojen v Ljubljani, a že od 18. leta živi v Splitu in se od 1970. leta ukvarja s slikarstvom. Slika v olju, suhem pastelu in akvarelu in je večkratni udeleženec likovne kolonije na Mostu na Soči. Prepoznavni so njegove harmonične barve in značilen slog. Razstavljal je v številnih krajih Hrvaške, Slovenije in ZDA.
 
     
ANTONIJA KONAJ
Prihaja iz BiH (Sarajevo) in je prvič na likovni koloniji na Mostu na Soči. V svojem dolgoletnem ustvarjalnem življenju je imela preko osemdeset skupinskih in preko trideset samostojnih razstav. Navdušila sta jo sotočje Tolminke in Zadlaščice ter avstrijska kaverna na Mostu na Soči, ki ju je upodobila v olju.
 
     
IVAN KOSMOS
Rojen je v Brežicah, a se je že kot deček preselil v Hrvaško, kjer živi še danes. S slikarstvom se je ukvarjal v mladosti, ga opustil in se k njemu ponovno vrnil zlasti v obdobju po upokojitvi. Sodeloval je na številnih likovnih kolonijah in imel več samostojnih razstav v Sloveniji in na Hrvaškem. Je član in vodja likovne sekcije SKD TRIGLAV v Splitu. Pogosti motivi njegovih del so vode oz. morje, jezera, reke, vinogradi, naravne lepote, stavbe, cvetje ... Hrvaške in rodne Slovenije.
 
     
MARJAN MIKLAVEC
Je bil leta 2005 vodja likovne kolonije na Mostu na Soči. Je eden vidnejših kraških slikarjev, ki v slogu poetičnega realizma slika zlasti kraško pokrajino s poudarkom na arhitekturi in etnološki dediščini starih obrti. Veliko sodeluje tudi z zdomci in je imel številne samostojne in skupinske razstave doma in v tujini in bil večkratni nagrajenec na nacionalni ravni. Njegova specialnost so akvareli.
 
     
JELKA KURAJ
Po rodu je Slovenka, doma iz Kočevja, vendar že več kot trideset let živi in dela v Berlinu. Ustvarja v različnih tehnikah, likovne kolonije na Mostu na Soči se je udeležila že večkrat. Leta 2006 je v akrilu upodobila gorovje ob Soči in pot hudournika.
 
     
DAVOR MEŠIČ
Je iz Tuzle (BiH) in je že vrsto let najmlajši udeleženec likovne kolonije na Mostu na Soči. Obiskuje srednjo umetniško šolo in ima za sabo že več skupinskih in prvo samostojno razstavo. Raziskuje različno motiviko in slikarske izraze. Letos je v akrilni tehniki predstavil klasično dovršen pogled na okolico jezera in inspiracijo, v kateri je bolj oseben in ekspresiven.
 
     
MARIJA OMERZA
Po rodu je Slovenka, ki živi na Reki (Hrvaška) in se s slikarstvom in razstavljanjem svojih del bolj intenzivno ukvarja, od kar je v pokoju. Njena dela izražajo povezanost s klasičnim slikarstvom. V likovni koloniji na Mostu na Soči, so jo navdušili lirični motivi Soče, Idrijce in Zadlaščice, ki odražajo njeno povezanost z naravo in njeno spoštovanje do le-te.
 
     
SONJA POVHE
Živi v Kopru. Slika skoraj dve desetletji in je sodelovala na številnih extemporih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji, kjer je prejela več nagrad in priznanj. Je večletna udeleženka likovne kolonije na Mostu na Soči.
 
     
STOJAN RUTAR
Je rojen v Tolminu, zdaj živi in ustvarja v Kopru. Slika dobro desetletje, a je v tem času imel izredno veliko samostojnih in skupinskih razstav v različnih državah (Slovenija, Italija, Htvaška, Nemčija, ZDA) in je sodeloval na številnih extemporih. Prejel je tudi številne domače in mednarodne nagrade. Je eden izmed najpogostejših udeležencev likovne kolonije na Mostu na Soči.
 
     
BOGDAN SOBAN
Doma je iz Vrtojbe, po poklicu inženir strojništva, a je tudi računalniški  likovni umetnik. S posebnim računalniškim programom namreč na osnovi algoritmov z matematičnimi funkcijami ustvarja oblikovno in barvno izredno zanimive likovne podobe. Soban izredno veliko razstavlja in se pojavlja tudi na straneh svetovnega spleta.
 
     
DRAGA SOKLIČ
Živi na Bledu in slika predvsem krajino v olju in akvarelu. Izobraževala se je v slikarski šoli Dolika in je imela več samostojnih in skupinskih razstav. Njen priljubljen motiv je Soča, zato se je že drugič udeležila likovne kolonije na Mostu na Soči.
 
     
VlLATKO ZlMMER
Je iz Tuzle v BiH, večkratni udeleženec likovne kolonije na Mostu na Soči, ki je pogosto razstavljal zlasti na skupinskih razstavah. Poleg slikarstva se ukvarja tudi s skulpluro.
 
     
FRANKO ŽERJAL
Rojen je v Trstu, danes pa živi v Gorici v Italiji. Poučeval je likovno vzgojo na srednjih šolah na Tržaškem in se tudi satn ukvarjal s slikanjem. Imel je številne razstave, zlasti v Italiji in Sloveniji. Danes se ukvarja predvsem z grafičnim oblikovanjem, pa tudi s slikarstvom in kiparstvom.
 
Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS