Likovna kolonija Posočje, Most na Soči 2003/2004

Likovna razstava
05.08.2004 - 15.09.2004

Na letošnji razstavi "Likovna kolonija Posočje" razstavlja osemnajst avtorjev , udeležencev likovne kolonije v letih 2003 in 2004. Krajina , kot osrednji motiv, se zarisuje skozi različne tehnike, od olja, akrila in akvarela do računalniške grafike in skulpture.

DARINKA BERGINC
prihaja iz Švedske. Rojena je na Srpenici. Vsako leto se s hrepenenjem vrača na dopust v svoj rojstni kraj, kjer jo navdihujejo predvsem motivi narave, cvetja in živali. Slika v olju. Že nekajkrat je obiskala likovne kolonije v Sloveniji, dva krat tudi na Mostu na Soči. Imela je samostojne razstave na Švedskem, v Franciji in Sloveniji.
   
     
NADA DOBNIK
je iz Tuzle iz BiH in je že dvakratna udeleženka likovne kolonije na Mostu na Soči. Najpogosteje slika kamen in ruj in je imela sedem samostojnih in nekaj kolektivnih razstav v Hrvaški, Madžarski, Sloveniji in BiH. Njena tehnika je olje na platnu.
 
     
MARIJANA GREGL-BIKAR JASNA
prihaja iz Sremskih Karlovcev iz Vojvodine in je slovenskega porekla. Po izobrazbi je ekonomistka, vendar se v prostem času najraje druži s platnom in barvami. Slika v olju in je imela pet samostojnih in več kolektivnih razstav. Najpogostejša tema njenega slikanja je narava, in sicer motivi iz Panonije in Slovenije.
 
     
STEPHANIE JAKOVAC
živi v Avstraliji, kjer se ukvarja s slikanjem in učenjem likovnega pouka na srednji in višji šoli. V svojih slikah združuje obe domovini - prvotno in sedanjo, saj se je šolala v Sloveniji in študirala v Avstraliji. Slika v olju in redno razstavlja po Avstraliji in Sloveniji.
 
     
ZORAN KARMELIČ
je rojen v Ljubljani, a že od osemnajstega leta živi v Splitu.S slikarstvom se ukvarja od 1970 leta in je že večkratni udeleženec likovne kolonije na Mostu na Soči. Slika v olju, suhem pastelu in akvarelu. Razstavljal je že v številnih krajih Hrvaške, v Sloveniji in v ZDA.
 
     
MIRKO KAVČIČ
je domačin iz Poljubinja, ki je tri leta zapovrstjo dobil priložnost sodelovati v likovni koloniji na Mostu na Soči kot eden mladih likovnikov Tolminske. Lani je diplomiral na Pedagoški fakulteti v Ljubljani na smeri likovna pedagogika in zdaj poučuje na OŠ Mostna Soči. Od likovnih področij mu je najbolj všeč kiparstvo, zato se ukvarja predvsem s skulpturo.
 
     
MARJAN KEKEC- OGRADNI
je po rodu iz Ptuja in od leta 1970 živi in likovno ustvarja v Nemčiji. Njegova posebnost so slike na steklo, pa tudi motivi iz narave, v katerih se kaže njegova navezanost na domovino.
 
     
ALBERT LEŠ
je slovenskega porekla, vendar živi in kot samostojni umetnik ustvarja v Vojvodini v Srbiji . Je eden najpogostejših udeležencev likovne kolonije na Mostu na Soči, ki je poslikal tudi panoramske table Mosta na Soči za mostarsko TD. Sicer ga v slikarstvu zanimajo predvsem zgodovinski motivi.
   
     
DAVOR MEŠIĆ
prihaja iz BiH in je končal 1. letnik srednje umetniške šole v Tuzli. S slikarstvom se ukvarja že 5 let. Do sedaj je sodeloval na številnih skupinskih razstavah, prav letos pa bo imel svojo prvo samostojno razstavo v Tuzli in kasneje v Ljubljani.
 
     
MILENA MUNITIĆ
je amaterska slikarka iz Splita, po rodu Slovenka, ki se s slikarstvom ukvarja že več kot dvajset let. Njena posebnost so akvareli.
 
     
SONJA POVHE
je doma iz Kopra. Slika od leta 1999 in je do sedaj sodelovala na številnih extemporih v Sloveniji, na Hrvaškem in Italiji, kjer je dobila kar nekaj nagrad in priznanj ter certifikat kakovosti za ohranjanje kulturne dediščine.
 
     
STOJAN RUTAR
je po rodu domačin iz Tolmina, ki živi in ustvarja v Kopru. Slika šele 10 let, vendar je imel v tem času kar 57 samostojnih in 70 skupinskih razstav v številnih državah - poleg Slovenije še v Nemčiji , Ameriki, Italiji, Hrvaški in je sodeloval v mnogih extemporih. Prejel je kar 15 mednarodnih in domačih nagrad in je večkratni udeleženec likovne kolonije na Mostu na Soči.
 
     
BOGDAN SOBAN
je diplomirani inženir strojništva iz Vrtojbe, a tudi računalniški likovni umetnik. Je namreč ustvarjalec računalniškega programa, ki na osnovi algoritmov z matematičnimi funkcijami ustvarjajo oblikovno in barvno presenetljive likovne podobe. V zadnjem času veliko razstavlja in objavlja članke ter se kot ustvarjalec računalniške umetnosti pojavlja tudi na straneh svetovnega spleta.
 
     
MAGDA STRUCCHI - OGRINC
je amaterka slikarka, rojena v Ljubljani, ki že od 1966. leta živi in ustvarja v Franciji.
 
     
NATAŠE ŠKOF
je bila vodja likovne kolonije na Mostu na Soči leta 2003 in 2004. Prihaja iz Avstralije, trenutno pa živi in ustvarja v slovenski Istri.
 
     
VLATKO ZIMMER
prihaja iz BiH (iz Tuzle) in se s slikarstvom ukvarja že 15 let, v zadnjem času pa tudi s skulpturo. Imel je eno samostojno razstavo in sodeloval na številnih skupinskih razstavah.
 
     
FRANKO ŽERJAL
je rojen v Trstu, kjer je imel za profesorja slikarja Avgusta Černigoja. Diplomiral je na Umetnostnem zavodu v Gorici, znanje risanja in figuro pa je poglobil na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Poučeval je likovno vzgojo na srednjih šolah na Tržaškem. Danes se posveča predvsem grafičnemu oblikovanju, pa tudi slikarstvu in kiparstvu. Imel je številne razstave, zlasti v Italiji in Sloveniji.
 
     
MARTINA ŽERJAL
je akademska slikarka iz Izole, ki je slikarstvo študirala v Benetkah. Značilnost njenega slikarstva je minimalizem, najpogostejši pa so morski motivi.
 
Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS