"Ne!" - razstava o drogah

Gostujoča razstava Koroškega pokrajinskega muzeja iz Slovenj Gradca
08.11.2002 - 29.11.2002

Razstava z naslovom »Ne! Razstava o drogah« je bila na ogled meseca novembra, ki je proglašen za svetovni mesec boja proti zlorabi drog. Pripravil jo je Koroški pokrajinski muzej iz Slovenj Gradca. Pobudnica in koordinatorka gostujoče razstave v Tolminu pa je bila gospa Božena Istenič, vodja lokalne akcijske skupine za preprečevanje širjenja drog v Tolminu.

Uživanje in zloraba drog spremljata človeštvo skozi vse stopnje njegovega razvoja. Način in uporaba drog sta se skozi zgodovino spreminjala, spreminjal pa se je tudi odnos ljudi do njih. Droge so sredstva, ki na človeka s svojim delovanjem različno vplivajo. Spreminjajo njegovo počutje, mišljenje in vedenje. So vzrok številnim telesnim, duševnim in socialnim stiskam, ki se pogosto končajo s smrtjo. Kljub visoki stopnji kulturnega in tehnološkega razvoja se poraba drog nenehno povečuje, starostna stopnja uživalcev pa zastrašujoče niža.

Na razstavi smo predstavili problem razširjenosti in zlorabe drog (alkohol, tobak, mamila) ter posledice njihovega uživanja. Avtorji razstave so: Marjan Kos, Saša Djura-Jelenko in Valerija Grabner, oblikovalka pa Blanka Kamnik - Studio OOH.

Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS