Vojni fotografi

Fotografska razstava
30.04.2015 - 24.05.2015

Fotografska razstava v organizaciji Veleposlaništva Češke republike v Ljubljani predstavlja edinstveno zbirko fotografij iz obdobja prve svetovne vojne skozi objektive treh čeških avtorjev: Gustava Broža, Jana Myšičke in Jende Rajmana.

Razstava VOJNI FOTOGRAFI predstavlja delo treh izjemnih čeških fotografov, vojakov avstro-ogrske vojske, katerih zbirke negativov in fotografij so ostale v pozabi skoraj devetdeset let. Odkritje teh zbirk je izjemnega pomena, saj zgodovina fotografije pozna zelo malo konkretnih imen fotografov iz prve svetovne vojne, kaj šele, da bi razpolagala z njihovimi zbranimi deli v celoti. Gre torej za edinstvene zbirke čeških vojakov - fotografov, do katerih je kustosa razstave Jaroslava Kučero pripeljalo nekaj srečnih okoliščin. Tako je postopoma uspel pridobiti več sto steklenih fotografskih plošč in filmskih negativov Gustava Broža in Jana Myšičke, na desetine malih fotografij v formatu razglednice avtorja Jende Rajmana pa mu je priskrbel Rajmanov vnuk Pavel Hančar. Vsi trije fotografi so bili udeleženi tako na italijanski kot na ruski fronti, Jenda Rajman pa je v času prisotnosti na soški fronti služboval tudi v vojaški bolnišnici v Podmelcu.

 

Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS