Javorca, kraj evropskega spomina

Vabilo na slovesno odkritje znaka evropske dediščine v Javorci

Spominska cerkev Sv. Duha v Javorci je prejela prestižni znak evropske dediščine (ZED), ki bo pri cerkvi slovesno odkrit v petek 11. maja ob 17. uri. Slavnostni govornik na prireditvi bo minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec. V spremljevalnem kulturnem programu bosta nastopila prva violinistka Dunajske državne opere in Dunajskih filharmonikov Petra Kovačič ter mednarodno uspešen pevski zbor Pueri Cantores iz Tolmina pod vodstvom zborovodkinje Barbare Kovačič, sodelujejo pa tudi dijaki Gimnazije Tolmin. Na slovesnost so bili vabljeni tudi predstavniki drugih spomeniških območij v Evropi, nosilcev ZED.

Poseben prometni režim
Na dan prireditve dostop do Javorce z osebnimi vozili ne bo mogoč. Organiziran bo brezplačen javni prevoz, zadnjih dvajset minut poti pa bo treba prehoditi. Odhodi kombijev iz Tolmina bodo ob 15. in 16. uri s parkirišča pri teniškem igrišču (Športni park Brajda). Poleg dostopa z javnim prevozom bo na dan prireditve v Javorco mogoče priti le še s kolesom ali peš. Za vse udeležence bo po koncu prireditve organiziran tudi prevoz iz Javorce v Tolmin. Natančnejši zemljevid poti in lokacij najdete v prilogi.

Obvezne rezervacije sedežev
Sedež na kombiju morate obvezno predhodno rezervirati. To lahko storite vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro na TIC Tolmin oz. telefonsko na 05 38 00 480. Brez rezervacije sedeža javnega prevoza ne boste mogli koristiti. Priporočamo vam, da si prosto mesto zagotovite čim prej.

Slovesnost bo ob vsakem vremenu v Javorci.

Vljudno vabljeni!

Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1.1., 1.11. in 25.12.
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS