Trgovina
Knjige
Katalogi
Zvok in slika
Spominki

Zadnji dodani artikli

Klanec do doma 2

Knjiga Klanec do doma 2 je zbirka 600 risb kmečkih hiš in 302 z njimi povezanih zgodb, ki nam jo v svoji maniri ponuja avtor Rafael Terpin. Na svojih poteh po Idrijskem, Cerkljanskem, Tolminskem in delu Trnovske in Banjške planote je v beležnice skiciral ali fotografiral, nato pa v ateljeju izrisal slikovite domačije in pokrajino, ki pred našimi očmi izginja. Mnoge hiše, ki so v tehniki risanja z mehkim svinčnikom predstavljene v knjigi, je do danes že preraslo grmovje, druge s težavo kljubujejo času. Knjiga je v bistvu hommage rovtarski krajini in njenim ljudem, ki jih na risbah resda ni, a se njihov trud, vztrajnost in spoštljivost do okolja zrcalijo v vsakem detajlu Terpinovih risb.

Avtor risb in besedil: Rafael Terpin

Izdala in založila Založba Bogataj, Idrija 2021

463 črnobelih strani

Jezik: slovenski

Cena: 39.00 €   Naroči

Tolmin
Kulturno-zgodovinske in naravne značilnosti Tolmina in okolice

Tolmin kot središče po površini tretje največje občine v Sloveniji sicer ni veliko mesto, skriva pa marsikatero zgodovinsko ali naravno znamenitost, ki niti domačinom, ki dnevno hodijo po mestnih ulicah, ni vselej poznana. Zato je vodnik, ki nas s sliko in krajšim zapisom popelje med zanimive stavbe in spomenike v mestu in okolici, dobrodošel priročnik tako za domačine kot tudi obiskovalce Tolmina. Razdeljen je v štiri vsebinske sklope, začenši z zgodovino mesta, kateri sledita najprej sprehod po kulturno-zgodovinski poti po Tolminu in nato še v okolici, za konec pa tudi do naravnih zanimivosti v neposredni okolici mesta.

Avtor besedila: Radovan Lipušček

Izdalo Društvo za ohranjanje in razvoj Tolmina (DOR), Tolmin 2022

80 barvnih strani

Jezik: slovenski

Cena: 13.00 €   Naroči

Tminski bajnki: kmečke skrinje Zgornjega Posočja

Ob razstavi, s katero Tolminski muzej postavlja na ogled nekaj izbranih skrinj in skrinjic iz svoje bogate zbirke, je izšel tudi katalog, v katerem so razstavljeni primerki predstavljeni s fotografijo in osnovnimi podatki. V njem je na kratko opisana zgodovina tega nekoč zelo pomembnega in cenjenega elementa notranje opreme vsakega doma, ki pa so ga kasneje izrinile druge vrste pohištva. Preberemo lahko tudi, katere so posebnosti tolminskih skrinj, kako in kdaj so prihajale v zbirko Tolminskega muzeja, pa tudi kakšno zanimivost iz zapiskov nekdanje muzealke Marije Rutar. Prav ona je namreč v veliki meri zaslužna za to, da je sedanja zbirka "banjkov", kot skrinjam pravimo na Tolminskem, tako bogata.

Avtor: Marko Grego

Izdajatelj in založnik: Tolminski muzej, 2022

48 barvnih strani
Jezik: slovenski

Cena: 8.00 €   Naroči

Naročilo artiklov iz muzejske trgovine
Priporočila ob obisku muzeja
V muzeju se trudimo, da vam obisk pri nas ostane v spominu kot prijetno doživetje. Da bo za vse tudi varen, vas prosimo, da spoštujete tukaj navedena priporočila.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25. in 31. decembra ter 1. januarja in ob sobotah, nedeljah in praznikih v januarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
invalidne osebe
in spremljevalci: brezplačno

skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €
invalidne osebe: 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide
Facebook
Youtube
RSS