Podpisani! Psi vojne ali golobi miru?

Intelektualni influencerji

Vabilo

Letošnji cikel Podpisani!, katerega program je tako kot lanskega sestavil Zdravko Duša, bo na štiri novembrske večere v Tolminu gostil nekaj poznanih in priznanih imen slovenske medijske scene. Druga sezona razmišljanj o miru in konfliktih danes se k medijskim ustvarjalcem vrača z vprašanjem o odgovornosti medijev v času njihove izjemne moči. Preiskuje njihov dejanski vpliv in oblike zlorab. V okolju, kjer so očitki o enopolni medijski usmerjenosti še vedno pogosti, išče alternative. Razdira vsakdanje predstave, da pride do mehanizmov. Koliko zdrave agresije vnašajo v ozračje in koliko nestrpne negotovosti?

Zadnji pogovor iz cikla Podpisani! z Luko Lisjakom Gabrijelčičem, ki smo ga morali minulo soboto odpovedati, je prestavljen na nov termin, in sicer na to soboto, 23. novembra, ob 17.00 v Tolminskem muzeju.

Luka Lisjak Gabrijelčič zase pravi, da je konservativni intelektualec, predstavnik mlade generacije desnih mislecev, ki počasi zapuščajo enostaven svet slovenskih manihejskih delitev, porojenih po osamosvojitvi. Res je: njegove kolumne v Delu prinašajo svežino in nove, spodbudne uvide. Z avtorjem se bo pogovarjala Vesna Humar.

Vabljeni, da jima prisluhnete.

Tolminski muzej
sobota, 23. novembra 2019, ob 17.00

 

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 10h - 18h
sobota, nedelja, prazniki: 14h - 18h
ponedeljek zaprto
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS