Tolminskemu muzeju kar tri nagrade

Podelitev nagrad v MNZ

Za nami je nenavaden teden, zaznamovan s prejemanjem nagrad, ki jih je za svoje delo prejel Tolminski muzej.

Začelo se je v ponedeljek 9. decembra 2019, ko je bilo v Novi Gorici Tolminskemu muzeju za kulturnozgodovinsko pot Čez Most po modrost podeljeno priznanje, ki ga v okviru tradicionalne akcije Ogledalo mojega okolja podeljujejo Turistično društvo občine Šempeter-Vrtojba, Turistično društvo Nova Gorica in Turistično društvo Most na Soči. Priznanje si je muzej prislužil za zmago v kategoriji A – muzeji, kulturna dediščina, spomeniki.

V sredo 11. decembra je Slovensko arheološko društvo za razstavo Tolminskega muzeja Stari bogovi obmolknejo. Šentviška planota v arheoloških dobah v atriju ZRC SAZU v Ljubljani podelilo priznanje avtorjem mag. Mihu Mlinarju iz Tolminskega muzeja, dr. Boštjanu Laharnarju iz Narodnega muzeja Slovenije in Ani Hawlina, oblikovalki razstave.

V četrtek 12. decembra 2019 pa je minister za kulturo mag. Zoran Poznič v Muzeju novejše zgodovine Slovenije podelil nagrade ICOM Slovenija, ki jih podeljuje Slovenski odbor Mednarodnega muzejskega sveta. Nagrado za delo na mednarodnem področju sta za projekt »Javorca«, pri katerem je Tolminski muzej odlično sodeloval z različnimi ustanovami v tujini, prejela mag. Damjana Fortunat Černilogar in Marko Grego.

Vseh treh nagrad smo v Tolminskem muzeju nadvse veseli. Pomenijo prepoznavnost našega dela in truda tako v strokovnem kot širšem okolju in potrjujejo, da delujemo v pravi smeri. Obenem so spodbuda celotni ekipi muzeja, da z domiselnimi in široko zasnovanimi projekti predstavitve skupne kulturne dediščine nadaljuje tudi v prihodnje.

Nagrada ICOM
Priznanje SAD
V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 10h - 18h
sobota, nedelja, prazniki: 14h - 18h
ponedeljek zaprto
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS