Nekdanje življenje vasi Potoki

Prenovljena razstava

Ob zaključku leta 2019 vas prav lepo vabimo v Breginjski kot, kjer bomo v vasi Potoki odprli prenovljeno in dopolnjeno razstavo

NEKDANJE ŽIVLJENJE VASI POTOKI.

V prostorih nekdanje mlekarne je bila prva razstava postavljena že leta 2012. Na njej so bile predstavljene fotografije in risbe, posnete v petdesetih letih prejšnjega stoletja v organizaciji Slovenskega etnografskega muzeja. Na željo domačinov in Turističnega društva Nadiža & Nadiška korita je bila razstava razširjena ter dopolnjena z dodatnimi vsebinami in predmeti. Nova podoba je tako rezultat sodelovanja kustosov Tolminskega muzeja in domačinov, ki so prispevali večino predmetov ter poskrbeli za ohranitev bogatega ustnega izročila. Med njimi gre omeniti predvsem Iva Lavrenčiča. Zgodbe in pripovedi, ki jih je slišal od none Giuseppine in starejših sovaščanov, že leta pridno beleži ter zapisuje v obliki preprostih rim in pesmi. Natisnili smo jih v posebni knjižici z naslovom Belinov svet ob Nadiži, ki jo bomo ob odprtju razstave tudi predstavili.

Potoki, prostori nekdanje mlekarne
nedelja 22. 12. 2019 ob 14.00

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 10h - 18h
sobota, nedelja, prazniki: 14h - 18h
ponedeljek zaprto
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS