Obvestilo obiskovalcem

--

Spoštovani obiskovalci Tolminskega muzeja,

obveščamo vas, da je Tolminski muzej na podlagi priporočila Občine Tolmin z dne 9. 3. 2020 sprejel naslednje splošne smernice za delovanje:

1. Do nadaljnjega se preložijo VSE prireditve v prostorih Tolminskega muzeja.

2. Muzej je odprt za posameznike in manjše skupine do 30 ljudi ob upoštevanju vseh higienskih navodil ter razkuževanju rok ob vstopu v stavbo muzeja.

3. Priporočamo, da za morebitna vprašanja, vezana na fotografsko in drugo muzejsko gradivo, pokličete na tel. št. 05 38 11 360 oz. nam pišete na elektronski naslov muzej@tol-muzej.si.

4. Priporočamo tudi, da se za izposojo knjig iz strokovne knjižnice prav tako predhodno dogovorite in pokličete na tel. št. 05 38 11 360 oz. pišete na elektronski naslov muzej@tol-muzej.si.

5. Vse, ki se morda slabo počutite in kažete bolezenske znake, naprošamo, da z obiskom Tolminskega muzeja in naših muzejskih zbirk počakate do ozdravitve ter tako preprečite širjenje okužb.

Ukrepi veljajo od 10. 3. za obdobje 14 dni oziroma do prejetja natančnejših navodil s strani pristojnih služb.

Ob sprejetih smernicah si bomo z vsemi priporočenimi ukrepi še naprej prizadevali zagotavljati čim bolj varno okolje za izvajanje našega poslanstva.

Splošna navodila:

V primeru znakov okužbe posameznik najprej pokliče osebnega ali dežurnega zdravnika oziroma na  številko Zdravstvenega doma Tolmin 041 409 873 ali 05 388 11 20. Pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pa so odprte telefonske številke za splošno javnost 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9. in 17. uro) ter 080 14 04 (od 8. ure do 20. ure), na katerih je zdravnik na voljo za pogovor z zaskrbljenimi prebivalci in jim skuša odgovoriti na njihova specifična vprašanja. Vse informacije so na voljo na vladni spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus/ in spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Prosimo za razumevanje in podporo pri naših prizadevanjih.

Tolminski muzej

10. marec 2020

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili poseben izbor predmetov, razstav in drugih vsebin, s katerimi želimo predstaviti kulturno bogastvo, ki ga hranimo ter vam olajšati dneve samoizolacije.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
FacebookRSS