Tolminski zbornik 2020

Izšel je nov Tolminski zbornik 2020

Peta knjiga Tolminskega zbornika, ki ga od leta 1956 izdaja Občina Tolmin, prinaša več kot 60 prispevkov različnih avtorjev. Predstavlja raznolikost Tolminskega in ga osvetljuje s kulturnega, prosvetnega, zgodovinskega, razvojnega in geografskega vidika.

Zaradi visokih obletnic, ki smo jih obeleževali v obdobju od izida zadnjega zbornika, med zapisi izstopata veliki tolminski punt in prva svetovna vojna. Muzealci se pohvalijo z lastnima obletnicama, pridružujejo se jim konservatorji s predstavitvijo najnovejših temeljitih obnov nepremične dediščine. V obsežni knjigi najdemo še prispevke o hišnih imenih in priimkih, najnovejših arheoloških odkritjih, pomembnih posameznikih, megalomanskih načrtih za izrabo vodne sile, tolminski gimnaziji, nekdanjih poteh, ljudksem izročilu ter še marsičem drugem. Posebna poglavja so namenjena desetletnemu obdobju dela tolminske občinske uprave, turizmu, literarnemu ustvarjanju ter predstavitvi dela lokalnih društev in organizacij.

Izdala in založila Občina Tolmin, 2020
Uredil Zdravko Duša

675 barvnih strani
Jezik: slovenski

 

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Lahko pa seveda muzej tudi obiščete. Za čas epidemije sicer veljajo posebni pogoji obiska, zato vas prosimo, da se držite tukaj navedenih priporočil.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra ter ob sobotah, nedeljah in praznikih v decembru in januarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookYoutubeRSS