Učne vsebine na spletni strani Tolminskega muzeja

Dragi učenci, učitelji, starši

Učenje doma

S pomladjo prihaja obdobje šolskih izletov in ekskurzij, čas, ko so muzeji polni radoživih in radovednih mladih  obiskovalcev. Na žalost letos zaradi koronavirusa  šolski izleti odpadejo, zaprti so tudi vsi slovenski muzeji.

V Tolminskem muzeju želimo kljub temu ohraniti vzpostavljene vezi in vam tudi v teh razmerah pomagati pri spoznavanju naše kulturne dediščine. Na spletni strani muzeja smo zato v rubriki izpostavljeno pripravili več različnih spletnih predstavitev in učnih vsebin, ki bi jih sicer spoznavali ob obisku našega muzeja ali zunanjih muzejskih zbirk. Opozoriti vas želimo predvsem na naslednje teme:


ZGODBE IZ POSOČJA  /  osnovna šola, 2. in 3. triada
Slikanica z dvanajstimi kratkimi zgodbami in ilustracijami predstavlja zgodovino Posočja od prazgodovine do današnjih dni. Zgodbam so za vsako zgodovinsko obdobje dodana vprašanja z odgovori, ki naj vam bodo v pomoč pri učenju in ponavljanju.

SIMON GREGORČIČ  /  osnovna šola, 2. in 3. triada
Na spletni razstavi lahko pobliže spoznate življenje in delo priljubljenega primorskega pesnika Simona Gregorčiča. V zavihku stalne razstave je predstavljena tudi njegova rojstna hiša na Vrsnem, ki je preurejena v muzej.

CIRIL KOSMAČ IN NJEGOV DOM /  osnovna šola, 3. triada
Namesto vodenega obiska Kosmačeve domačije na Slapu ob Idrijci smo na spletu objavili zgibanko s kratko predstavitvijo pisatelja Cirila Kosmača. Dodan je delovni list, s pomočjo katerega boste lahko utrjevali pridobljeno znanje.

ČLOVEK IN VOJNA / osnovna šola, 3. triada
Spletna razstava o prvi svetovni vojni in o razmerah, ki so pripeljale do prvega velikega svetovnega konflikta. Na razstavi so posebej izpostavljene usode vojakov in civilistov, ki so bili oropani običajnega življenja ter pahnjeni v kruto vojno kolesje.

 

Poleg teh, se nahaja na spletni strani Tolminskega še več zanimivih učnih vsebin, ki jih tedensko dopolnjujemo. Obiščite nas torej na www.tol-muzej.si.

Ostanite zdravi in lepo praznujte doma!

V času koronavirusa
Že sedemdeset let smo z vami, in tudi v času koronavirusa ni nič drugače.

Za vas smo v rubriki Izpostavljeno pripravili izbor vsebin, vezanih na kulturno bogastvo, za katerega skrbimo. Z njimi vam želimo popestriti dneve, ko ostajamo doma.

Ostanite zdravi.
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra ter ob sobotah, nedeljah in praznikih v decembru in januarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli: 4 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 3 €
predšolski otroci: brezplačno
družine z otroki do 15 let: 7 €
skupine
odrasli, upokojenci: 3 €
otroci, dijaki, študenti: 2 €

Tolminski muzej, občasna razstava
odrasli: 2 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci: 1 €
FacebookRSS