Javorca

Predstavitev pesniške zbirke in razstava fotografij

V teh dneh je izšla pesniška zbirka Leona Oblaka z naslovom Javorca, ki sta jo skupaj izdala Celjska Mohorjeva družba in Tolminski muzej. Izid je v okviru svojih aktivnosti, povezanih s Spominsko cerkvijo Sv. Duha v Javorci kot nosilko Znaka evropske dediščine, finančno podprla Občina Tolmin.

Monografiji Spominska cerkev Sv. Duha v Javorci - sto let "bazilike miru" (2016) in pobarvanki Javorca (2021) se tako pridružuje še edinstvena pesniška zbirka, ki Javorco kot simbol miru in solidarnosti postavlja v središče pesniškega ustvarjanja. Leon Oblak v pesmih govori o tistih temah, o katerih razmišlja vsakdo, ki Javorco obišče: vojna, smrt, uničenje ... čemu? Spremni besedi sta napisala mag. Damjana Fortunat Černilogar in mag. Jernej Šček. Vsa besedila so prevedena v angleški, italijanski in nemški jezik, vizualno podobo zbirke dopolnjujejo umetniške fotografije Ubalda Trnkoczyja.

Predstavitev knjige in otvoritev fotografske razstave bo potekala v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin. V pogovoru z avtorjema pesmi in fotografij bodo sodelovali Tanja Ozvatič in Meta Lenart Perger, predstavnici Celjske Mohorjeve družbe, ter Damjana Fortunat Černilogar in Jernej Šček, pisca spremnih besed. Pesmi bo interpretiral dramski igralec Gregor Čušin.

Knjiga je naprodaj v trgovini Tolminskega muzeja.

Tolmin, Knjižnica Cirila Kosmača
torek, 23. maja, ob 19. uri

Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS