Borut Šulin: Razstava oblek Boruta Šulina in fotografij Šulinovih kreacij Francija Viranta

Razstava oblek in fotografij
18.02.2010 - 19.03.2010

Manekenka v modni kreaciji Boruta Šulina

Razstavo oblek Boruta Šulina, oblikovalca, ki z avtorskim pristopom, prepričljivo likovno vrednostjo in skoraj kiparsko razsežnostjo svojih stvaritev, daleč presega minljivost modnih trendov dopolnjujejo še fotografije Šulinovih kreacij ujetih v objektiv fotografa Francija Viranta.

Borut Šulin

Modni oblikovalec Borut Šulin živi in dela v Bovcu in v miru doline Soče ustvarja svoja umetniška dela, jih oblikuje dan za dnem, detajl za detajlom.

V osemdesetih letih je končal Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Morda ni pretirana trditev, da mu je ustvarjalno pot začrtalo leto, ki ga je preživel v Parizu. Tam se ga je dotaknila privlačna čarobnost visoke mode in ga povsem prevzela z bliščem in eleganco.

Unikatna večerna oblačila za dame nosijo Borutov podpis. Z izvirnim avtorskim prijemom in z izjemno likovno občutljivostjo oblikuje stvaritve, ki daleč presegajo ustaljeno kreiranje oblačil. Njegovo pojmovanje unikatnega oblikovanja je tako rekoč kiparsko, s posebnim poudarkom na prostorski razsežnosti uporabljenih materialov, barvni skladnosti in mojstrski izvedbi. In čeprav so nekatera oblačila skoraj teatralna, raje ustvarja modo za prelepe trenutke življenja. Prepričan je, da je to, v kar verjame vredno vsakega truda, in če pravega blaga ne najde ga naredi tako kot pepita vzorec, ko je na črni žamet nizal bisere drugega za drugim.

Kreacije, ki nastajajo v domačem ateljeju, v okolju, kjer se prepletata tradicija, utrinki iz narave in brezmejna ustvarjalnost, odlikuje veliko ročnega dela in pozornosti drobnim detajlom.

Dela, razstavljena v Tolminskem muzeju, so nastala v različnih obdobjih in njihova brezčasnost potrjuje, da svojega ustvarjanja  Borut Šulin nikoli ni podrejal aktualnim modnim trendom.

V seznamu uspešnih stvaritev Boruta Šulina ima posebno mesto tudi kostumografija in sodelovanje z režiserjem Vitom Tauferjem. Delo Boruta Šulina pa je cenjeno tudi drugod, mnoge večerne obleke so našle pot v tujino, priznanje pa mu pomeni tudi izbor za izdelavo replike uniforme ob 500-obletnici rudnika v Rajblu, v Italiji in tako Boruta lahko postavimo tudi v vlogo ambasadorja našega kulturnega ustvarjanja.
(Borut Šulin, Brdo 31 b , 5230 Bovec; Gsm: 041 806 797, T: 05 3886237, e-mail: info@borutsulin.si)

Franci Virant

Fotograf Franci Virant živi in dela v Ljubljani. Njegov fotografski opus obsega črno-bele fotografije pokrajin in tihožitij iz najzgodnejšega ustvarjalnega obdobja, ženske akte, modno fotografijo ter portrete, ki so prevladujoča tema zadnjih deset let. Večkrat pa je bil Franci Virant nagrajen za fotografije, ki jih najdemo v mnogih slovenskih tiskanih spletnih oglasih. Njegova dela so bila predstavljena na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini ter v skupnih projektih s slovenskimi umetniki.
(Studio:Tovarniška 30, 1000 Ljubljana, T:+386 1 540 47 54, M:+386 41 513 737,
e-mail: info@francivirant.com, http://www.francivirant.com)

Modna kritičarka Jožica Brodarič in modni oblikovalec Borut Šulin
Razglednice doline Soče

Objavi svojo spletno razglednico
Odpiralni čas
Tolminski muzej, stalna razstava

torek - petek: 9h - 16h
sobota, nedelja, prazniki: 13h - 17h
ponedeljek zaprto
zaprto tudi 1. novembra, 24., 25., 26., 30. in 31. decembra ter 1. in 2. januarja in ob sobotah in nedeljah v januarju in februarju
Vstopnina
Tolminski muzej, stalna razstava

posamezniki
odrasli 5 €
otroci, dijaki, študenti
in upokojenci 4 €
predšolski otroci brezplačno
družine z otroki do 15 let 10 €
invalidne osebe
in spremljevalci brezplačno

skupine
odrasli 6 €
otroci, dijaki, študentje, upokojenci 5 €
invalidne osebe 30 % popust

Tolminski muzej, občasna razstava
individualni ogled brezplačno
voden ogled (vsaj 10 oseb) 3 €

invalidne osebe: 30 % popust

EU kartica ugodnosti za invalide

Celoletna vstopnica za šolarje 10 €
Facebook
Youtube
RSS